Frizure za vaš oblik lica

Published on 07/19,2011

  Kada god žene pitaju za savet – kakva im se moderna frizura preporučuje – one često zaboravljaju da je dobra frizura uvek prvo ona koja odgovara obliku lica i glave. Sa odgovarajućom frizurom, tj. onom koja najbolje pristaje vašem liku, možete se izvući u svakom sezonskom naletu modnih izmišljotina i “IN” stilova. Izgledati fantastično je uvek u trendu!

 

 Nije strašno ako ne možete nositi frizuru koju ste videli na nekoj filmskoj zvezdi ili manekenki. Strašno je ako nosite takvu frizuru, a ni ne znate koliko bi bile privlačnije kada bi samo unele neku manju promenu.

 A kako znamo kakav nam je oblik lica i kakve frizure kom obliku najbolje pristaju? 

                                oblici lica

Lica srcastog oblika

 Ukoliko imate sreću da ste rođeni sa licem srcastog oblika, kao na primer Jennifer Love Hewitt, Naomi Campbell i Reese Witherspoon (na slici dole) — vama je prilično lako. 
 Lica srcastog oblika su od svih najsvestranija, pa većina frizura bi na vama odlično izgledala. 
 
 Dame sa srcastim oblikom lica mogu probati sledeće:

1. Očešljajte šiške na stranu (stavite razdeljak sasvim u jednu stranu) ili nosite duže šiške da biste akcenat bacili na vaše oči i fantastične jagodice na obrazima.

2. Ako preferirate kratku kosu, zamolite svog frizera da vam gornje slojeve kose ostavi duže, tako da padaju tačno ispod linije vilice i brade.

3. Za dugokose je idealno da imaju talasaste slojeve koji bi mogli lepo padati na obraze.

4. Pošto se na vašem licu najviše ističe brada, pazite da se vaša frizura ne odlikuje nepravilno isečenim šiškama i previše talasastim slojevima.

 Reese Whiterspoon friuzure

 

Lica okruglog oblika

 Ukoliko imate puno, okruglo lice, vaša facijalna struktura bi otprilike ličila na jednu od onih koje imaju, recimo Gwyneth Paltrow, Oprah Winfrey, Kate Bosworth, Cameron Diaz i Catherine Zeta-Jones. 
 Ovaj oblik je okarakterisan zaobljenom bradom i nedostatkom oštrih uglova. Okrugla lica su obično šira u obrazima, sa mekše zakrivljenim linijama duž linije vilice i čela. Okruglim licima je potreban balans, što se može postići onim frizurama koje čine da lice izgleda duže nego što jeste.
 Najbolji stilovi za vaš oblik lica su oni koji padaju ispod vaše brade i vilične kosti i daju malo dodatne širine na vrhu glave, kao što to čini frizura Gvyneth na slici skroz levo.
 Meki, dugi slojevi su takođe poželjni, jer doprinose izgledu dužeg i tanjeg lica. Slojevito šišana kosa vidno smanjuje masu kose sa strane (slika u sredini). 
 Šiške mogu doći u obzir, ali ukoliko su duže ili sklonjene u stranu. Odlučite se za razbarušene i špicastije vrhove vlasi da biste smanjili naglašenost zaobljenosti lica (slika desno).
 Ako imate kraću kosu, suzdržite se od strogih linija i jednoličnih oblika. Ovo će samo naglasiti oblinu vašeg lica. 
 Takođe, bilo bi dobro da ne štedite na kupovini četke za kosu. Uzmite neku kvalitetniju kojom ćete uspešno ukrotiti vaše lokne.

 Gwezneth Paltrow frizure

 

Duga lica i lica ovalnog oblika


 Ukoliko ste rođeni sa dužim ili ovalnim licem, vaša facijalna struktura bi odgovarala strukturi lica koju ima, recimo Sarah Jessica Parker, Kate Hudson, Jessica Alba ili Jada Pinkett Smith. 
 Ovaj ekstremno univerzalan oblik lica omogućava svojim vlasnicima da dobro izgledaju sa bilo kojom verzijom frizure: kratka, duga, ravna ili talasasta. Kod ovakvih lica nije toliko u pitanju izbor dužine kose, koliko izbor dela lica koji želite da naglasite. Ako su to, na primer, jagodične kosti, pokušajte sa slojevitom frizurom do linije brade, tako da vam kosa pada na obraze i viličnu kost (kao Sarah na slici skroz levo). Ovo će stvoriti iluziju širine koju talasi i lokne samo mogu dodatno naglasiti.
 Ukoliko, međutim, želite da svu pažnju privuku vaše usne i brada, probajte sa talasatim ili s-lojevitim bobom ili frizurom razbarušenom na vrhu, koja je ravna i samo ovlaš dodiruje ramena (slika u sredini). 
 Da biste naglasili ramena i vrat, dobro bi bilo da imate dužu kosu, koja pada sve do ispod vratne kosti. U tom slučaju, neka vam frizer napravi više dužih slojeva, naročito oko lica (slika desno).
 Duge šiške će vam takođe odlično stajati, jer one doprinose širini važeg inače izduženog lica. 
 edina frizura koju bi trebalo da izbegavate je ona sa super-kratkim slojevima na vrhu glave. Ovaj stil će samo učiniti da vaše lice bude ipak previše dugačko. 
 Ukoliko je vaša kosa izuzetno gusta i kovrdžava, najbolje bi bilo da se klonite klasičnog boba, jer vam glava moze izgledati poput piramide.

 Sarah Jessica Parker frizure

Lica četvrtastog oblika

 Ukoliko imate lice četvrtastog oblika, vaše lice ima strukturu poput lica Demi Moore, Mandy Moore, Sandra Bullock i Rosario Dawson. 
 Pošto imate lice četvrtastog oblika, znači da imate veoma široku liniju kose na čelu i isto toliko široku, ugaonu vilicu. Ono što treba postići izborom frizure za četvrtasto lice je ublažavanje linije kose, što dobijamo frizurama koje uključuju šiške, slojeve i prirodnu teksturu vaše kose. 
 Ovo takođe znači da imate dosta fleksibilnosti pri izboru dužine vaše kose. Skoro svaka dužina će vam odgovarati. 
 Pokušajte, na primer, ovako: Duga, glatka kosa sa slojevima koji počinju od linije vilice pa nadole (kao Demi na slici levo). 
 Možete i odabrati kratku, dečačku frizuru sa igličastim vrhovima (slika u sredini). 
 Postoje i neki predlozi po kojima bi za vas bila odgovarajuća i duga frizura sa raspuštenim slojevitim talasima (slika desno). 
 Imajte na umu da bob frizure bez slojeva i ravno odsečene šiške nisu frizure koje bi vama pružile maksimalno zadovoljavajući izgled. Ovakve frizure bi samo učinile vaše lice još četvrtastijim. 
 Ako vam se ništa od ovoga što vam predlažemo ne dopada, uvek možete da odustanete od svega i, kao Demi, opredelite se za vojničku buz frizuru (znate koja je slika).

 Frizure Demi Moore

Članak sa sajta www.kremasica.com, link članka: http://www.kremasica.com/saveti/217-frizure-za-va-oblik-lica.html


Comments

Leave a Reply

Dodaj komentar

Zapamti me